Pähkinänsärkijä
1h 45min
23,00 €
 
Pähkinänsärkijä 3D
 

Pjotr Tshaikovski
PÄHKINÄNSÄRKIJÄ 3D

Kapellimestari 
Valery Gergiev
Sävellys 
Pjotr Tshaikovski     
Libretto 
Marius Petipa
Rooleissa 
Alina Somova, Vladimir Shklyarov, Alexandra Korshunova, Alena Mashintseva
Levittäjä Kuusan Kino Ky

S y n o p s i s 
Vasily Vainosen versio sai ensi-iltansa 1934, ja se valittiin vuonna 1992 juhlistamaan alkuperäisen teoksen 100-vuotispäivää. Tämä nauhoite tuotettiin 120-vuotiaan teoksen kunniaksi, ja se oli maailman ensimmäinen baletti, joka esitettiin elokuvateattereissa myös kolmiulotteisena. 

Tarinan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun alun saksalaiseen kaupunkiin. Drosselmeyer, omalaatuinen keksijä ja taikuri, kutsutaan vieraaksi Stahlbaumien joulujuhlaan heidän suuressa, upeasti valaistussa talossaan. Drosselmeyer saapuu juhlaan muiden vieraiden tavoin kantaen lahjoja talon asukeille. Hän leikkii lasten kanssa hetken, ja leikissä mukana on myös talon nuori tytär Clara. Leikin jälkeen tanssitaan. 

Drosselmeyer esittää taikatemppuja ja nukketeatteria -Hiirikuningas aikoo kaapata prinsessan, mutta Pähkinänsärkijä surmaa Hiirikuninkaan ja pelastaa tytön. Väsymätön viihdyttäjä loihtii esiin mekaanisia leluja, ja saa ne tanssimaan lasten iloksi. Pähkinänsärkijänukke on kuitenkin Claran suosikki. Pikkuveli Franz ottaa nuken Claralta, ja sen pää irtoaa. Drosselmeyer korjaa vahingon, ja Clara halaa taas ehjää nukkea onnellisena, lohduttaen sitä. On myöhä ja vieraiden on lähdettävä. Clara sanoo hyvää yötä Pähkinänsärkijälle. Kuusen valot sammutetaan, ja lapset laitetaan nukkumaan...

Kesto n. 1h 45min (ei väliaikaa)
Suomenkielinen käsiohjelma!

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

 
|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinotar / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com